Bebek’te Mutlaka Ziyaret Edilmesi Gereken 4 Mekân

 

Bebek, hepimizin sosyokültürel zenginliği ile tanıdığı bir semt. Sanat olsun, spor olsun, mekanlar olsun, binbir türlü yer bizleri bekliyor keşfetmemiz için. Bu yazımızda Bebek’te en göze çarpan, en sevilen yerlerden 4 tanesini sizlerle paylaşacağız.

Şehrin ortasında gizli bir orman: MOMO Bebeköy

Ambiyans dendiğinde akla gelmesi gereken ilk yerlerden birisi desek hiç yanlış olmaz. Şehrin gürültüsünden kaçabileceğiniz saklı bir mekân arayışındaysanız Bebek’e uğrayıp MOMO Bebeköy’ü ziyaret etmelisiniz. Bol bol çeşit içeren menüsü ve ziyaretçilerini aileden biri olarak gören bu mekân, arkadaşlarınızla gündüz farklı akşam gece farklı bir atmosfer deneyimleyebileceğiniz, büyülü bir yer.

Artık Bir Klasik: Baylan

Baylan’ın Türk gastronomi tarihinde bir klasik haline geldiği şüphe götürmez bir gerçek artık. 98 yıllık tarihinde Sait Faik Abasıyanık, Peyami Safa ve daha birçok edebiyatçının uğrak mekânı olmuş olan Baylan’ın kendine özgü tarifleri, özellikle Hollanda olmak üzere yurt dışında da çok sevilenler arasında. Sizin yurt dışına çıkmanıza gerek yok, Bebek’te Baylan’a gidip başka hiçbir yerde yiyemeyeceğiniz Kup Griye’nizi deniz manzarasının tadını çıkararak yiyebilirsiniz.

Hep yemek olmaz, biraz da sanat lazım: Evin Sanat Galerisi

Bu galeri, 1996’dan beri Bebek’te sanat etkinliklerine devam eden köklü bir galeri. Sergilerinde hem tanınan hem de genç sanatçılara yer veren Evin Sanat Galerisi, kapılarını sanatsever Bebek misafirlerine açık halde tutuyor. Son sergileri ‘’25. Yılında’’ ile ziyaretçilerinin kalplerini fetheden Evin Sanat Galerisi de mutlaka uğramanız gereken bir yer.


Tarihi bir lezzeti sunuyor: Meşhur Bebek Badem Ezmesi

Meşhur Bebek Badem Ezmesi, badem ve fıstık ezmelerini 1904'ten beri aynı tarif ile katkı maddesi kullanmadan günlük olarak taze üretiyor. Direkt olarak bir ziyaretçisinin yorumunu bırakalım buraya ününü ne kadar hak ettiğini göstermek için: ‘’Nerede olursanız olun Bebek’e kadar gelip bütün yol zahmetini çekmeye değen lezzet.’’

bebekbeyaz.png

Cevdet Paşa Caddesi, Hamam Sokak Manolya Apt. No:8/D Bebek/Beşiktaş/İstanbul

info@bebekmakoder.org

0212 287 1066

 

Sosyal Medya

E-Bülten

Etkinlik ve projelerimizden anında haberdar olmak ister misiniz ?

Copyright © 2024 Tasarım ve Kodlama Atölye Ajans
+880 322448500 Beverly Boulevard Los Angeles

Search